KONYA / SELÇUKLU - Abdülezel Paşa İmam Hatip Ortaokulu

May

Okulumuz meslek dersleri öğretmenleri rehberliğinde öğrencilerimiz için 40 Ayet Yarışması düzenlendi. Dereceye girenlere ödüller verildi.

ABDÜLEZEL PAŞA İMAM HATİP ORTAOKULU

Okulumuzun 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 5.sınıflar seçme sınav sonuçları açıklanmıştır.

Sonuçlara göre;

1-Sınava giren tüm öğrencilerimiz Yunus Emre Erkek ve Kız Kur-an Kurslarında yapılacak olan yaz kurslarına kayıt hakkı kazanmıştır.

2-Okulumuz seçme sınavına katılıp hafızlık bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerimiz katılacakları yaz kursunda yapılacak mülakat sınav puanları ve proje seçme sınav puanın ortalaması ile kesin kayıt hakkı kazanacak, okul ve kursumuza kaydı otomatik yapılacaktır.

3-Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflarımıza kayıt olmak isteyen öğrencilerimiz belirtilen tarihlerde okula kayıt için gelenler arasından puan sıralamasına göre seçilecektir.

NOT: Yabancı Dil Sınıfların Kesin Kayıt Tarihi: 5-9 Haziran 2023 okul binamızda gerçekleştirilecektir.

4-Kur’an-ı Kerim Ağırlıklı sınıflarımıza kayıt olmak isteyen öğrencilerimiz belirtilen tarihlerde okula kayıt için gelenler arasından puan sıralamasına göre seçilecektir.

NOT: Kur’an-ı Kerim Ağırlıklı Sınıfların Kesin Kayıt Tarihi: 24 Temmuz-18 Ağustos 2023 okul binamızda gerçekleştirilecektir.

Kontenjan

Hafız Proje Sınıflarımız

74 Öğrenci

Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflarımız

56 Öğrenci

Kur’an-ı Kerim Ağırlık Sınıflarımız

60 Öğrenci

Toplam Öğrenci Sayısı

190 Öğrenci

Ön Kayıt       : 27 Mayıs 2023 Cumartesi saat 10:30

Toplantı Yeri : Yunus Emre Erkek Kuran Kursu

Adres             : Bosna Hersek Mh. Sevinç Sk. No:6      Selçuklu/KONYA

Web Adresi  : https://abdulezelpasaiho.meb.k12.tr/

İletişim          : 0332 501 10 14

Nis

Günümüzde,teknolojinin insan yaşamı üzerindeki faydaları oldukça fazladır.Fakat televizyon,telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerin kontrolsüzce ve sınırsız kullanılması; özellikle çocuk ve gençlerde bilişsel,fiziksel,psikolojik ve davranışsal sorunlara yol açabilmektedir.

Nis

Öğrencilerimizin akademik başarılarını değerlendirmek için kazanım değerlendirme sınavları düzenledik.

Nis

Abdülezel Paşa İmam Hatip Ortaokulu olarak Ramazan geleneklerinin yaşatılması ve öğrencilerimiz tarafından özümsenmesi için hep birlikte iftar ve teravih programları düzenledik.

Nis

İSLAM MEDENİYETİ KORİDORU kapsamında seçme eserler öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

Nis

Okulumuzda RAMAZAN SANDIĞI uygulaması hayata geçirildi.

Nis

Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in Hayatı hakkında okul genelinde tüm sınıf düzeylerinde yazılı sınav düzenlendi.

Mrt

8.Sınıf öğrencilerimiz bir üst eğitim kurumlarını tanımak amacıyla liselere gezi düzenlediler. Bizleri misafir eden Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi, Selçuklu Fen Lisesi ve Aselsan Konya Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimiz okudukları kitaplardan canlandırma yaparak bazı kesitleri izleyicilere tiyatro oyunu olarak sergilediler.

Mrt

Endülüs Okuma Projesi kapsamında yazar Yaşar BAYRAKTAR öğrencilerimizle bir araya geldi.

Mrt

Yunus Emre Kur'an Kursunda Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali ÖGE okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle buluştu.

Kas

Okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleşen programın açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat YİĞİT,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mahmut ZENGİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Turan KAYACILAR, Şube Müdürü Sayın Mehmet AKPINAR , Bakanlık Koordinatörü Sayın Aysun Mete, Önder Konya İl Başkanı Sayın Arif BAĞCI, Yunus Emre Kuran Kursları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail DOĞRU ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen değerli okul müdürlerimizin katılımı ile gerçekleşti. Üç gün süren program boyunca okulumuzda sunumlar, canlı performanslar ve eğitimler gerçekleştirildi.

Kas

İmam Hatip Okullarımızın kuruluşunun 71. yılında  "13-17 Ekim İmam Hatipler Haftası" Okulumuzda öğrencilerimizin etkinlikleri ve Hatim merasimi ile ihya edildi. İmam Hatiplerin banisi merhum Celaleddin Ökten ve Konyamızda imam hatiplerin ilk mayasını atan merhum Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hocalamızı, bu davaya gönül vermiş ahirete irtihal eden öncülerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Programımıza katılan Önder Konya Başkanı Arif Bağcı beyefendi ve yönetim kurulu üyelerine,Meram Belediyesi Başkan yardımcımız Yusuf Aktaş Beyefendiye,Yunus Emre Kur'an kursları idarecilerimize,İHL ve İHO Müdürlerimize,velilerimize, gönülleri duygulandıran programımızı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda yürüttüğümüz projemiz ulusal basında. Bu projeyle yabancı dile kocaman bir dünya ayırdık. İsmine de BILINGUAL EDUCATION WORLD (İkidilli Eğitim Dünyası) adını verdik.Okulumuzda yürüttüğümüz projemizin amacı, öğrencilerimize İngilizce ve Arapça dillerini akıcı, kendilerine güvenen bir biçimde, stres altında olmadan kolayca, eğlenceli bir şekilde konuşturabilmektir.