KONYA / SELÇUKLU - Abdülezel Paşa İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF 2024 LGS REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Okul rehberlik birimi olarak sınav grubunda yer alan 8. Sınıf öğrencilerimizin akademik başarılarının artması temel hedefimizdir.Lgs rehberlik çalışmalarımız sadece 8. Sınıflarımız ile sınırlı olmamakla beraber  7.sınıf öğrencilerimizi ve sevgili velilerimizi de kapsamaktadır.  Hedefimize doğru ilerlerken öğrencilerimizin öz güvenini iletişim becerilerini geliştirmeye,sınav başarılarını artırmaya yönelik çalışmalar 7.ve 8. Sınıflarımızdan sorumlu rehber öğretmenimiz Yasemin GÜNEŞ tarafından planlanmıştır.

Öğrenciye özel çalışma programı

Öğrencilerimize LGS bilgilendirme semineri

Öğrencilerimize verimli ders çalışma semineri(Test çözme teknikleri)

Branş öğretmenlerimizce çıkmış soruların çözümü

MEBìn yayımladığı örnek soruların sınıflarda çözümlenmesi

Mezunlar buluşması,LGS tecrübe aktarımı

İlgi duyulan meslek alanında öğrencileri uzman ile buluşturma etkinlikleri

Okul içi ve okul dışı motivasyon çalışmaları ve okul tanıtım gezileri (hedeflenen lise gezileri)

Velilere LGS bilgilendirme semineri (7. Ve 8. Sınıf velilerimize)

Yıl boyunca uygulanacak 35-40 arası nitelikli deneme

Tercih dönemi bilgilendirmeleri ve tercih danışmanlığı

Yıl içerisinde bireysel öğrenci görüşmeleri gerçekleştirilecektir

09-10-2023

Ayrıca Abdülezel Paşa İmam Hatip Ortaokulu  ailesi olarak 8.sınıf öğrencilerimizden oluşturduğumuz her grubun bir koç öğretmeni (Danışman öğretmen)bulunmaktadır.Koç öğretmenlerimiz öğrencilerimizin akademik-sosyal-duygusal…vb tüm yönleri ile gelişimini takip eder ve gerekli gördüğü alanlarda diğer branş öğretmenleri ile işbirliği yaparak öğrencinin akademik seviyesini en üst düzeye çıkarmak için bütün tedbirleri alır.Öğrencimiz 8. Sınıfa geçtiğinde takip çok önemli bir yer tuttuğundan her konunun pekiştirilerek tekrarlanması ve öğrenmelerin kalıcı hale gelmesi açısından  öğretmen-veli ve öğrenci işbirliği büyük önem arz etmektedir.

Desteklerini eksik etmeyen tüm velilerimize ve sevgili öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir öğretim yılı diliyoruz.

Yayın: 09.10.2023 - Güncelleme: 09.10.2023 11:32 - Görüntülenme: 119